Mat med medicinsk verkan

  1. Pumpafrön
    Det finns faktiskt något ännu mindre än bär som kan få dig piggare. En näve pumpafrön bidrar till att hålla hormonbalansen i en stadig nivå så du slipper humörsvängningar.

  2. Avokado
    Avokadon är full med folsyra, ett ämne som hjälper kroppen att förbränna proteiner. Detta bidrar i sin tur till att hålla energinivån uppe.

  3. Chili
    Krydda upp vardagen med lite chili. Det ökar inte bara endorfinnivån i kroppen utan hjälper dig hålla värmen och humöret uppe, samt ökar din förbränning.

  4. Honung
    Släng ner en klick honung i morgonteet eller müsliskålen så får du en energikick av detta naturliga socker.

  5. Vitlök
    Trots att den inte är din andedräkts bästa vän, är vitlöken något din kropp behöver. Den hjälper till att få igång blodgenomströmmningen så att hjärtat slipper slösa mer energi än vad det behöver på att forsla runt blodet.

  6. Mandel
    Liksom vitlök innehåller mandlar aminosyror som får blodet att flyta snabbare genom kroppen. Mixa upp frukostflingorna med en näve mandlar så får du en bra start på dagen.

  7. Gojibär
    Även något så litet som ett bär kan få dig att må bättre. Dessa små rackare, även kända som gojibär, ökar tesosteronnivån hos män och förbättrar immunförsvaret med sin höga mängd antioxidanter.

  8. Choklad
    Sist men inte minst har vi choklad. Ja, choklad är inte bara gott utan innehåller olika aminosyror som är perfekt om du vill få bättre humör. Ju högre kakaoinnehåll desto bättre, men se till att äta chokladbiten tidigt på dagen då det höga sockerinnehållet senare kan innebära problem att somna.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0