Läggdags

Nu är det godnatt för idag. Imorgon är det veckans absolut bästa dag enligt min mening, och har inga jobbiga lektioner imorgon, och ska dessutom träna för första gången sedan i måndags! Känner mig bättre nu, har bara pyttelite snuva i dagsläget.
Sov gott!


Kolhydrater för träning

Kolhydrater är i dagsläget minst sagt på utelistan på grund av diverse låg-kolhydratsdieter som ständigt lyfts fram och lovordas. Sädesslag och andra kolhydratrika livsmedel är dock en viktig del i vår kost och utgör mellan 40-80% av energiintaget i Sverige och kolhydrater har absolut en viktig roll för din utveckling inom träningen.
Med anledning av allehanda låg-kolhydratsdieter som florerar vill jag därför understryka att rätt kolhydrater vid rätt tillfälle kommer att gynna dig både i träning och i vardagsliv.
 
Vad är en kolhydrat?
Kolhydrater är ett av våra energigivande näringsämnen och utgör den största delen av vårt energiintag. Som energigivare brukar man räkna med att kolhydrater ger 4 kcal/gram, även om det faktiska energiutnyttjandet från olika kolhydrater kan variera.

Kategorin kolhydrater är väldigt stor och innefattar en rad olika subtyper såsom glukos, laktos samt olika typer av stärkelse, kostfiber och sockeralkoholer. De olika kolhydraterna delas in bl.a. utifrån sin storlek där den minsta innefattar enkla sockerarter såsom glukos och den största innefattar s.k. polysackarider såsom stärkelse, även kallad komplexa kolhydrater. Stärkelse finner du främst i spannmål, ris, majs och olika gryn som används till att göra bröd, flingor, pasta och bakverk.

Varför ska du äta kolhydrater?

Du undrar säkert fortfarande vad fördelarna är med att äta kolhydrater. Det är främst i samband med fysisk aktivitet som ett intag av kolhydrater kommer att gynna din utveckling och prestation av en rad olika anledningar.

Kolhydrater lagras i muskler och lever i form glykogen och används som bränsle vid fysisk aktivitet, speciellt i samband med hög-intensiva aktiviteter. Musklerna kan även i viss utsträckning använda kolhydraterna i blodet, d.v.s. blodsockret, som bränsle och i samband med uthållighetsaktiviteter kan kontinuerlig tillförsel av kolhydrater öka prestationen.

När fysisk aktivitet utförs i varmare temperaturer så ökar dessutom glykogenförbrukningen samtidigt som förbrukningen av tillförda kolhydrater minskar. För dig som tränar i varmare klimat är det alltså extra viktigt att du ser till få i dig en adekvat mängd kolhydrater.
Glykogen och muskelfunktion

Förutom att glykogenet direkt används som bränsle vid muskelkontraktion, så påverkas även din prestation av den mängd glykogen som finns i dina muskler vid träningspassets inledning. Detta beror på att din kropp strävar efter att bibehålla en viss buffert av glykogen i samband med fysisk aktivitet, vilket medför att det kommer att vara svårare att prestera om träningspasset inleds med låga glykogennivåer.

Olika kolhydratskällor
Det finns som nämnts en mängd olika kolhydrater som alla har olika egenskaper. Nedan beskrivs vanliga kolhydratstyper som vanligtvis ingår i gainers och sportdrycker. Dessa är alla kolhydratstyper som endast ska intas i samband med fysisk aktivitet.

Det är primärt två egenskaper som i sammanhanget bör lyftas fram - nämligen upptagningshastigheten och storleken på kolhydraten. Ju snabbare upptagningshastighet en kolhydrat har, desto snabbare och effektivare blir återhämtningen. I samband med fysisk aktivitet kommer även aktiviteten på mag-tarmkanalen att nedsättas, vilket än mer styrker betydelsen av en snabb kolhydratskälla. Storleken på sockermolekylen kommer att avgöra hur stor mängd du kan inta vid ett tillfälle utan att det ger upphov till stress för magen. Om sockermolekylen är större, så kan du inta större mängd.

 

Källa
John Gröptvedt, Näringsfysiolog


 

Gladiatorerna

Jajamen, jag är ett riktigt gladiatorerna-fan. Tycker det är veckans mest underhållande program faktiskt, det förgyller hela fredagen! Är ingen riktig sportig tjej egentligen så sådana här utmaningar och grenar är mer min "cup of tea". Tjatar alltid om hur coolt det hade varit att åka till arenan på studiebesök med idrotten en dag, få prova hinderbanan och utmana varandra (givetvis inte i ett programinslag utan som en kul grej).
Personligen tycker jag självklart att Amazon, Toro & Ice är de ballaste!
Haha hör själv hur jag låter som en riktig fanatiker.. nåja, bara en dag kvar till helg!


5 grundläggande tips vid träning

Många lägger mycket tid på smådetaljer kring träningen men glömmer de viktigaste punkterna för framgång och nå sina mål. Vi listar här de 5 viktigaste punkterna för att komma långt i sin träning.

1. Vila tillräckligt
Det gör inget om man säger det en gång för mycket. Det är under vila du bygger upp kroppen och utan vila är det större risk för skador och nedbrytning. Se alltid till att kroppen får den återhämtning som krävs innan nästa träningspass.

2. Tänk på kosten
Oavsett om ditt mål är att gå ner i vikt eller lägga på dig muskelmassa så spelar kosten en enorm roll i ditt slutgiltiga resultat. Tänk på vad du stoppar i dig och vad du behöver, tänk även på när och hur mycket du får i dig i förhållande till vad du vill uppnå.

3. Strukturera upp din träning
Ett träningsprogram är ett mycket bra hjälpmedel i din träning och för att du ska uppnå dina resultat. Oavsett om du tränar styrketräning eller löpning så kan du nå större framgång med ett bra träningsprogram.

4. Lyssna på din kropp
När det gäller skador är det alltid bäst att lyssna på sin kropp. Börjar det göra ont på en speciell del av kroppen kan det vara klokt att sluta träna den delen. Ignorera aldrig tecken på skada

5. Hitta motivationen
Det går inte att undgå att motivation spelar en oerhört stor roll i om du kommer nå framgång eller inte. Med motivation kan man komma hur långt som helst. Försök hitta motivationen till träning.

 

Källa


Snacks

Helgen närmar sig och åtminstone jag börjar fundera på vad jag ska äta på fredag som snacks. Fredagar är nämligen de dagar så jag har mina såkallade "ätardagar" då jag äter vad jag vill, när jag vill det. Jag tror man måste ha en sån dag i veckan för sin egen skull. Att gå på hårda dieter (jag påstår inte att jag gör det) kan vara mentalt påfrestande, och jag anser att man måste unna sig en dag i veckan då man kan välja fritt vad man vill äta utan att egentligen bry sig. För många är det säkert självklart att unna sig hela helger, men jag och många andra i min närhet som är aktiva och tränar samt tänker på kosten har ofta en dag i veckan då man unnar sig, och vissa ingen alls. För belöningssystemet tror jag man behöver detta för att bli mer motiverad resten av veckan träningsmässigt. Det blir åtminstone jag! 
 
Här finns några bra snacksalternativ:
  • Naturella nötter, frön och baljväxter
  • Torkade frukter och bär utan tillsatt socker
  • Mörk choklad, minst 70 % (jag föredrar 86%)
  • Proteindip med tillbehör
  • Popcorn- natuella majskärnor med rapsolja
  • Någon god smoothie, bra och mättande
  • Dadelbollar/"unnadigbollar" 
  • Fruktsallad med vaniljkesella
Här är något du borde undvika:
  • Choklad- och yoghurtöverdraget naturgodis
  • Fabrikstillsatt fett
  • Socker (raffinerat)
  • Micropopcorn
  • Vit- eller mjölkchoklad
  • Tillsatta färgämnen samt e-ämnen

Bra mat?

Många av oss som tränar och tänker på vad vi äter vill ofta välja de bättre alternativen på i matbutiken. Nackdelen är bara att många av butikernas bra alternativ är ofta inte så himla bra, detta eftersom det ofta står "mindre socker", "fetfritt" eller liknande. Vi kan reda ut en sak här och nu, innehåller något som kan anas innehålla socker men inte gör det, då innehåller det massvis av sötningsmedel så som aspartam som jag har hört ska stanna kvar i kroppen och försvinner helt enkelt inte. Så länge man inte bytt ut sockret mot något sötningsmedel (stevia är inte medräknat) så är det bra. Men har man gjort detta för att skära ner på produktens kcal rekomenderar jag att hellre köpa en med riktigt socker i. Man ska försöka att hela tiden hålla allting i matväg så naturligt som möjligt som man vet att kroppen kan ta hand om. Hellre lite extra socker isåfall och fler kcal än inga kcal och skitprodukter!
 
Samma gäller "fettfritt", fett är inte farligt som många okunniga tror. Du blir inte fet av att äta fett. Detta gäller dock givetvis de bra fetterna. Vad är då de bra fetterna kanske ni undrar? Fett är bra och helt livsnödvändiga för att vi ska kunna fungera över huvudtaget. Detta gör det såklart inte berättigat att gå och köpa en fet pizza och tycka att man är väldigt nyttig såklart. Kroppen fungerar på så sätt att man måste få i sig av de bra fetterna för att kunna bygga muskler över huvudtaget. Dessutom orsakar ofta en fettfri diet att man äter fler kcal än du annars skulle gjort eftersom fett mättar, och skippar man hela tiden mat med fett finns det möjlihet att det blir svårt att känna mättnadskänsla och man småäter därför mer. Det finns en anledning till att fett finns i kostcirkeln! 
I denna mat hittar du de fins fetterna: 
  • fet fisk
  • oljor
  • nötter
  • yoghurt (riktig yoghurt, som exempelvis turkisk) 
  • ost
  • frön
Omkring 30 procent av energin vi äter bör komma från fett och inte mer än en tredjedel av detta – eller 10 procent av energin – bör vara mättat fett. 
Fett behövs för att kroppen ska kunna bygga och reparera celler och tillverka hormoner och hormonliknande ämnen. Fett behövs också för att kroppen ska kunna ta upp de fettlösliga vitaminerna A, D, E och K. 
Sambandet mellan fett och prestation är starkt, och forskning visar t.ex. att fiskens omega-3-fettsyror både hjälper till att minska de inflammatoriska tillstånd som orsakar träningsvärk och som återuppbygger skadade celler. Tränar man mycket bör man äta cirka 1 gram fett per kilo kroppsvikt per dag. Bra källor till nyttigt fett är fisk, avokado, nötter samt vegetabiliska oljor.
 

Supergod cheesecake

Tänkte passa på att dela med mig av ett dunderrecept från min julklapp Muskelmat. Fick den utav min kära syster och jag absolut älskar den! Den har så himla många bra, goda och nyttiga recept på allt ifrån glass till pajer och kött. 
 
6 portioner
  • 8 st digestivekex utan socker
  • 2 msk flytande laktosfritt margarin (fungerar med vanligt också)
  • 2 ägg 
  • 1 dl sötningsströ (ex stevia)
  • 1 tsk vaniljsocker 
  • 400 g cream cheese 5% fetthalt
Tillagning

  1. Kör digestivekexen till smulor i en mixer eller hushållsassistent. Tillsätt flytande margarin och mixa samman med kaksmulorna. 
  2. Tryck ut smulblandningen i en bakform med löstagbar kant. Ställ formen i kylen. 
  3. Vispa ägg och sätningsströ luftigt. Tillsätt därefter vaniljsocker och cream cheese till äggblandningen och vispa samman till en jämn smet. Här valde jag att riva ner lite skal av lime för att få en fräschör och mer sting i kakan, blev supergott! 
  4. Häll smeten över digestivebottnen i formen och grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i 15 minuter.
  5. Låt därefter cheesecaken svalna lite och låt den stå i kylen i åtminstone 2 timmar, tills det är dags för servering. 
  6. Skär cheesecaken i 6 bitar och garnera med tex bär, kakao eller rivet citrusskal. Jag valde naturella hallon till eftersom det kompletterade limen bra! 
Näringsinnehåll
1 portion
11 g protein
17 g kolhydrater
11 g fett
 
 
 
 
 
 

Celsius

Många som tränar har säkerligen provat på drycken som säljs överallt nu för tiden. Jag som tränar på Nordic Wellness kan ju av erfarhet säga att man ser folk jämt och ständigt med en burk i handen påväg till omklädningsrummen. Jag har redan från början varit skeptisk till något som denna eftersom det egentligen är snarlik Redbull, och jag skulle ju aldrig få för mig att halsa en sådan innan gymmet, men det är ju bara jag. Dock har jag alltid varit sugen på att testa eller ta någon vid enstaka tillfälle som jag exempelvis gjorde i måndags innan BodyCombaten. Jag drack då endast en halv eftersom jag och Therese valde att dela, och jag kan ju garantera att den fungerar. Dock innehåller dessa som förväntat dessutom mycket skit. Jag har själv som motto att inte äta saker vars innehåll jag inte kan uttala. Jag tror det kan vara en bra tumregel för alla egentligen. Det denna gör är ju att förhöja egenrgin vid träningen och bränna upp till 100 kcal mer vid varje träningspass om man tränar regelbundet och är en i allmänhet hälsosam person, detta för största effekt. Det jag vill påpeka är att om man äter bra och tränar regelbundet kommer denna göra väldigt liten skillnad eftersom allting egentligen handlar om rutin och att inte ta alldeles för mycket tillsatta preparat. Sedan kan jag absolut hålla med om att den är riktigt god, speciellt colasmaken! Inte alls lika sliskig som vanlig coca cola, som ni själva förmodligen förstår att jag inte är ett fan av. Det finns för och nackdelar med allt men jag tror att lagom är bäst. En celsius innan varje pass är absolut inget för mig då det även skulle bli väldigt dyrt, men absolut någon gång då man känner för det! 
 
Här har ni en ungefärlig innehållsförteckning för celsius, observera att alla ingredienser inte är medräknade eller utvecklade. 
Vitaminer, Pantotensyra, Taurin, Glukuronolakton , Sukralos , Guarana extrakt, Grönt te extrakt, Koffein Ingefära extrakt, Kolsyrat filtrerat vatten, Fosforsyra, Citronsyra, Askorbinsyra, Aromer, Stabiliseringsämne, Färgämnen

Haha klockren!


Fitnessguru

Vad gör man annars när man ligger hemma och är sjuk än att klicka hem lite nya produkter? Var lite sugen på att testa fitnessgurus produkter så tog chansen och beställde hem lite grejer så som:
  • OneHeat
  • OneAmino, White Peach
  • OneIsolate, Pineapple
  • FitnessGurus shaker, rosa 
Blir så mycket mer taggad när jag vet att jag kommer kunna börja med allt detta nästa vecka. Denna veckans träning har ju blivit åsidosatt med tanke på att jag legat hemma sedan i måndag och varit sjuk. Men så är det ibland, och är man sjuk är det bara att vila upp sig och bli frisk innan man kan ge sig ut på banan igen, men förhoppningsvis blir det på fredag! 
 
 

012913

Snygga Eva Mendes


Mumma

Eftersom jag idag ligger hemma och är sjuk med extrem halsont/ingen röst, så har jag heller ingen som helst aptit. Detta gör att jag lätt skippar måltider och skapar ytterligare ett illamående och gynnar inte alls min magkatarr.
Idag valde jag att göra ett gott litet tilltugg bestående av:

-5 st dadlar
-ca 3 msk varmt kaffe
-1,2 dl fiberrika havregryn
-1 rågad msk kakao
-lite riven kokos
-1 rågad msk ekologiskt jordnötssmör som topping.

Blandade ihop allt till en chokladsmakande smet förutom jordnötssmöret och tillsatte det sist av allt. Hur gott som helst och utan massa onödiga tillsatser. Fina fibrer, antioxidanter & bra fetter! Perfekt även en fredag/lördagkväll om man försöker skippa onyttigheterna. Busenkelt!

Skålen jag har är liten och tagen ur skevt perspektiv vilket gör att bilden ser väldigt oproportionerlig ut.


Få drömkroppen med yoga

Få drömkroppen med yoga
En ny undersökning har kommit fram till att yoga motverkar övervikt.
 
Men det är inte därför personer som regelbundet tränar yoga sänker sin risk för övervikt. Istället beror det på att yoga ökar din känsla av medveten närvaro, vilket gör att du blir bättre på att känna igen kroppens signaler på hunger och mättnad.

Det leder också till att du får större kroppsmedvetenhet och är mer närvarande under måltiden, och därför bli mindre benägen att överäta och tröstäta, enligt en ny studie av forskare vid Fred Hutchinson Cancer Research Center.

Personer som utövar yoga går upp mindre i vikt under en 10-årsperiod än de som inte gör det, oberoende av träningsnivå, upptäckte forskarna. Effekten visade sig inte på samma sätt vid andra typer av träning, som löpning eller promenader.

– Förmågan att vara lugn och observant under fysiskt obehag lär ut hur man håller sig lugn i andra utmanande situationer, som att inte äta mer även om maten smakar gott och att inte äta när man inte är hungrig, säger forskaren Alan Kristal enligt Science Daily.

Träna aldrig med ont i halsen

Många vana idrottare eller motionärer i allmänhet vet någonstans i bakhuvudet att det inte är att föredra att träna med fökyldning eller halsont. Dock kan det vara svårt att avgöra när man är tillräckligt i oskick för att träna, vilket gör att många tränar lite halvkrassliga. Detta gäller även mig såklart. 
Så fort du har en förkyldning som rör sig mot halsen är det definitivt läge att överväga vila. Det gör alltså ingenting om du har lite snuva, om det nu endast är fallet. Det som kan hända den som tränar trots halsont är att man helt enkelt kan klappa ihop och dö. Och nej det är ingen överdrivt, så farligt är det. Detta eftersom risken för hjärtsäcksinflammation är mycket stor. Får man hjärtsäcksinflammation eller perikardit som det egentligen heter, så har den dubbla hinnan runt hjärtat blivit inflammerad och vätska kan samlas mellan hinnorna. Detta gör att hjärtat får svårare att cirkulera blodet. Man kan dessutom ibland sammtidigt fått hjärtmuskelinflammation. Infalmmationen orsakas ofta av virus, varför det är så farligt att idrotta, träna eller sporta under halsont eller feber. Hjärtsäcksinflammationen kan gå över på några dagar men det kan lika gärna ta så lång tid som månader eller år. Man löper alltså risk även efter att halsontet gått över. Man märker dock snabbt om något är fel genom följande symptom.
  • man får en skärande smärta till vänster eller mitt i bröstet
  • det gör mer ont när man andas djupt eller rör på sig
  • man blir andfådd
  • underbenen svullnar upp


Man behandlar hjärtsäcksinflammation med smärtlindrande och inflammationshämmande medicin. Man kan behöva söka läkarvård för att tappa ut vätska ur hjärtsäcken. Om det finns någon annan bakomliggande sjukdom kan man även behöva behandling för denna.

Träning och kroppsarbete är alltså något man måste undvika tills man åter är fullt frisk.

Källa


Färdigtränad för dagen

För er som inte provat BodyCombat borde definitivt göra det! Sjukt roligt för den som inte är rädd att ta ut sig. Bokade nästa vecka direkt efter passet var slut, that speaks volume.
Provade även lite celsius innan passet vilket ökade pulsen lite extra under hela passet, vad de innehåller som gör detta går väl att diskutera men funkar gör det, och gott är det också!
Godnatt på er, måste vara pigg inför en ny dag imorgon.


Måndag

Dagens pass bestod av en timma cardio och TRX. För er som inte vet vad TRX är så är det två band som används med hjälp av ens egen kroppsvikt att utföra olika övningar. Mycket bra och värt att prova för er som inte redan gjort det!
Ikväll blir det BodyCombat med Therese, första gången för mig.
Hoppas det uppfyller mina förväntningar!


Jan. 27, 2013


Lunch

Toastad rågkuse med ost & skinka samt turkiskt yoghurt med min hemmagjorde müsli innehållande bland annat havregryn, pumpakärnor, kokos & torkad aprikos. Hur gott som helst!


Söndag

Godmorgon allihop!
Klockan är bara halv åtta och jag ska strax bege mig mot gymmet. Jag är inte dum i huvudet som är uppe tidigt, bara morgonpigg så oroa er inte haha. Det är så himla skönt att träna när maskinerna är lediga istället för att få stå och vänta på allting, plus att sakerna ligger där dom ska så man slipper springa runt som en idiot för att hitta. Nej, inte riktigt min grej faktiskt!
Idag står bodypump på schemat för mig, och eventuellt ett yogapass senare ikväll, men det återstår att se.
Hoppas ni får en bra sista helgdag för denna veckan!


012612


Middag

Dagens middag bestod av kyckling, kokosmjölk, cashewnötter, Wokgrönsaker och fullkornsbulgur! Supergott, enkelt och nyttigt, bästa kombon.


Därför tränar jag regelbundet

 
  • Jag anser själv inte att jag har någon direkt ovanligt stark förmåga att ta mig till gymmet, jag tror det handlar mer om rutin. Gör man någonting till rutin och inte tänker efter för mycket innan så går allt så mycket smidigare, tro mig. Att gå upp på morgonen, eller komma på efter middagen att "åh vad skönt de hade varit att bara ta det lugnt, jag tränar imorgon.." det håller inte.

  • Att ha ett specifikt mål är dessutom halva grejen med att kunna njuta av sin träning. Viktigt att poängtera är att ett mål är bara ett mål om du har bestämt dig att klara någonting inom viss tidsbestämning. Utan tidsbestämning är "målet" bara en vilja, eller dröm. Så sätt upp bra mål och se till att lägg tiden till att nå dessa. Att uppleva kicken av att klara ett mål är det som får en att vilja fortsätta, så självklart krävs det lite hard work!

  • Hälsoeffekterna är betydande för min träning. Att veta hur bra kroppen mår av att få röra sig och inta rätt näring är självklart också vad som får en att vilja fortsätta. Utan rätt mat och motion har man mycket mindre chans att bli gammal och frisk, vilket jag antar att de flesta vill bli. Träningen ökar cirkulationen i blodet och jag har i princip aldrig en enda finne nu för tiden, då jag får svettas ut allt under ett bra pass på gymmet.

  • För att utmana mig själv och hela tiden inse att jag blir bättre, både fysiskt och psykiskt. Att lägga på lite extra vikt på dem där squatsen eller springa 2 km längre än du tidigare kunnat eller göra några extra reps med skivstången. Underbar känsla!

  • För att bli pigg och samtidigt få en god natts sömn. Ofta lägger jag mig så tidigt som klockan 20.00 för att orka gå upp morgonen därpå och träna innan skolan. Jag börjar oftast 10 eller 11 vilket ger mig möjlighet till detta. När jag då går upp vid 5-6 på morgonen är jag utvilad och kroppen har fått återhämta sig ordentligt för att kunna arbeta till nästa pass. Sömnen är otroligt viktig för mig. 


  • Som tidigare nämnt blir jag i princip aldrig sjuk längre, Att träning ska bota sjukdomar har visat sig vara fakta och inte bara fiktion. Under 2013 var jag endast sjuk en enda gång. 


15.08


Lite tyck och tänk

Jag tycker det känns som att man alltid återkommer till det här med att unna sig oberoende vem man pratar med. För många innebär unna sig att köpa hem en stor godis godispåse eller varför inte en pizza? Just när det gäller att unna sig har jag ibland svårt att komma överens med vissa personer. Att unna sig för mig innebär att njuta av god mat, kanske en efterätt eller något annat gott i matväg. Jag är en riktig matälskare och äter mer mat än vad många kanske tror.
Att köpa hem massa sötslisk är inget för mig, jag anser själv att unna sig är att ge min kropp rätt mat för att den ska må bra. Jag vet själv hur stor hälsoeffekten är av att träna och äta bra.Tidigare år har jag alltid haft mycket lätt för att bli sjuk, var ofta trött och kände mug glåmig och lite halvt ofräsch.
Tack vare att jag försöker förse min kropp med den näring den behöver blir jag i princip aldrig sjuk längre, är sällan trött och känner mig fräschare än någonsin. Därför mår jag så bra av att veta att jag "unnar mig" nyttiga saker som exempelvis, turkisk yoghurt med hemmagjord müsli och honung. Hur gott som helst och utan alla onödiga e-ämnen, det ger mig en "unna sig"-känsla hos åtminstone mig. 
Jag tror fler människor borde bli medvetna om deras hälsa och hur man eventuellt kan förbättra den för att förhindra exempelvis övervikt och framtida sjukdomar, för om vi tittar i backspegeln ser vår framtid delvis oviss ut och antalet hälsorelaterade sjukdomar och skador kommer troligtvis att öka. 
Jag ska försöka publicera lite goda snacks/mellanmål för att visa er att det går att äta gott och nyttigt på samma gång! 

Lördag

Äntligen lördag!
Lördag idag har hittills inneburit träning med 80 min högintensiv kondition och en timma styrka följt av en lång dusch med skrubb och bodylotion. Älskar att ta hand om mig själv och göra saker som gynnar mitt välmående. 
Senare kommer min vän hit och vi ska ha en riktig myskväll med massa bra film och Ben & Jerry. Lördagar är min heliga dag skulle man kunna säga, eftersom jag aldrig ägnar den åt plugg utan bara åt mina egna intressen. 
Hoppas alla får en bra forsatt lördag med massa god mat! 

5 snabba tips för en ökad fettförbränning

5 snabba tips för en ökad fettförbränning
 
Vill du öka din förbränning ett snäpp? Det finns ett par byggstenar som kan ge dig en effektivare träning. Kika på tipsen nedan så förbättrar du metabolismen och underlättar förbränningen.

Motion
Att träna på morgonen boostar din ämnesomsättning effektivare än senare tidpunkter på dagen. Ta en löprunda innan frukosten för bästa effekt.

Intensitet
Glöm timslånga joggingrundor. Forskning visar att intensiv träning i kortare 2,5-minutspass kan leda till en efterförbränning under dagen, upp till 200 kalorier.

Frukost
Nyckeln till en bra metabolism hela dagen? Det första du gör på morgonen: äter frukost. Om du inte hinner göra det så råder vi dig att ändra dina rutiner.

Muskler
Det är lätt hänt att man fastnar i endast en typ av träning, exempelvis kondition. Faktum är att styrketräning ökar förbränningen, så kläm in det i ditt schema, eller ersätt en löprunda med ett styrkepass.

Mellanmål
Frukosten är säkrad, men energin håller sig inte hela dagen. Utöver lunch och middag kan det vara bra att slänga in några mellanmål mellan måltiderna, exempelvis ett päron, som har fettförbrännande egenskaper.
 
Källa
http://www.improveme.se/new/magazine/article/8618/brnn-mer-fett 

RSS 2.0