Kladdkaka utan socker eller vetemjöl!

Ingredienser
  • 100 gram smör (riktigt smör, ej margarin eller "smör" på tub)
  • 2 ägg
  • 2 dl stevia strö
  • 2 dl finmalen havre (kan göras genom att mixa 2dl havregryn)
  • 4 msk kakao
Gör såhär
  1. Smält smöret på låg värme
  2. Vispa ägg och stevia tillsammans. Blanda sedan ner det avsvalnade smöret i ägg-stevia blandningen. 
  3. Vispa ner torrprodukterna och stry ut det så jämnt du kan i en aningens mindre form än normalt och grädda på 200 grader i ca 15-20 minuter. 
Många ser inte enkelheten i att bara ta ett grundrecept och röra om lite i ingredienserna och detta gäller alla möjliga recept. Jag hade velatr prova att byta ut även smöret mot kokosfett istället, men det får bli en annan gång. Kakan blir ganska tunn så vill man skulle man kunna göra dubbelt recept (men ej dubbla stevian) och grädda i en normalstor form, har doc ej provatr detta så kan inte säga hur det blir. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0